***

R;k zup klltene...
Vitram; weyn ayrelit
krr; ahusum.

Tengkrr ronsrelngop
'uot a 'efu futa
ye'r;n l;yu tsaw.

L;yu herw; fu
Tompa atxan, - ke omum,
N;'aw pey tsari.

7.11.11

Ngey mokrit asyen
Yal sterawm, syalit ator
m;rmunge krr;l.

Tompa 'eri'a,
Sleyku laro fra'ut, slu
laro tirea.

Ayr;k apaynga'
tok hinam;o, n;mwey
herw; zola'u.

Zup fay;va; tsat
munge tompal, pol 'efu
ketenga ayut.

Taw atun. Txep;l
pumit tok; tsam si ayfo
keftxoa ayhrr...

12.11.11

Lu vawm. Yola
Swaw;l ster;'n; tepit.
H;krr alu lor.



Tul pay set n;win.
Pamit a'ango stolawm.
Munge klltene.

Pxiye'r;n - ne';m.
T;'i'at ke eromum,
Txampay uvan si.

***
Herw; s; tsawke.
Ke tsun ayl;'ut tiv;ng
Hufwe awngaru.


F;wopx ke yomt;ng
ewllur n;'ul, n;'aw
herw; heykahaw.

***
Fam ts;sy; ;o
hinam, na'r;ngit nerong
fraswir;l ah;'i.

Pay za'u n;sok.
Ulte ayr;kur sanh;
lepay leiu.


Krr ft;pang. Swaw;l
awew n;'aw merunge
herw;vat anim.


***
N;fnu. Nari si.
Pey n;mwey, ke hahaw,
Txo tuteo sim.

24.11.11

T;ran n;k'ong
Trr angong,
Hufwel amawey
F;wopxit srefey.
Ayr;k ts;sy;
n;txiluke li.
Rewono ayol
Utral;l ahol
okit merunge,
swawit zamunge.
N;'aw new tivul,
fte tsivun 'ivefu
nitram n;'ul.
Uo hinam
fay;va ';'awn,
tengfya trram
oeng 'am;'awn
Leru pxaya 'ok,
tsari lu lrrtok.
St;'n; n;'aw
Swawit a'aw.
'Efu n;'it
loma krrit.

28.11.11

ayz;s;t ftem,
hufwe ta'em
na lora lrrtok
a n;mwey lok.
hufwe s;n ayr;k
munge n;k'ong,
za'u ne kllte
hu krr angong,
kllkxem s;n ya.
steng lu n;hawng
ayr;k m; ya
ulte kxawm
fra'uti tse'a.
na mipa t;rol
t;tswusayon ayol.
'ong frrnesyul,
slu tsawl n;'ul.
ayz;s;krr ker;
s;reykxaml;.
okit zerong.
m; apxa txon
ayuk s;rey;
na mokri fey;,
na t;rusol
tutey; ahol,
fkeytok m;fa,
ftawnemkrr; kllpa...
m; tukxa tseng
hama krr; lawr
leyn n;mun n;yawr,
n;'it lu keteng.
fko stawm,
ke'uti ke rawn,
nong txe'lan
m; nawma kxam.
stxeli aswok;
na'r;ng; sa'nok.
'efu n;wotx
ngima fya'ot.

18.01.12

Hufwel atan;
lerek paynga'a sanh;t.
Ftawnanga rewon.

F;wopx;l n;mek
tawti toltem. Utral;l
tswera' ayr;kit.

Yal stars;m ukti.
Krr;l anim txewit rol.
Txon tivok n;mal.

4.11.12

Txon livu piak -
Ke tsun fko fpivak.
Txew livu mawey -
Run fya'ot aswey.

Taw livu hoet -
Hufwel k;m moet.
Txan livu t;rey -
Unilm; tok kifkey.

Tun livu trr'ong -
Tsawkel tsat nivong.
Tsawl livu tsaskxom
A tswayon m; ton.

8.12.14


Рецензии