Псалми. Поема

     Псалми
     Поема


                Спасителю всього світу
                присвячується


1

Чий це тут голос лунає?
Звідки цей гук роздається?
Ангели
в конусі серця — співають?
Й що йде
у синь —
й зостається?..


У глибизні
в сорочці голубій
це предстою
Тобі...


Світом розп’ятий
розп’ятий Сину
в серці — перлина!


В серці
символ.
Може, я Божа дитина
в Божій руці —
предстоять...
З Царства є
символ! —
і проявля;ть
 проявля;ть
проявля;ть!


Хіба мені зірки
носити
не сила?


Ба, і космос кошлатий!


Хіба Бог
не зіходить
на плеса??
Хіба мені — в дірку!
мов до
дівок — перелесник
щоб їх сила
носила


Я — символ!
й мене вчує кожна
і всяка
ця   -лядь
сила Божа косила
сила:
         лядвіям
         лядвіям —
проявлять!
проявлять!


проявлять!


Проблиски
на землі
 
3

Моя любов —
любов в Христі
освітлює вам
лиця
ті
і
ті


І що ви мали
на меті?..


Все як в дитинстві:
хмарки
та і та
й закрили — сонце...
тим лицям —
хто
Сонце Христа?!


У глибизні
в сорочці голубій
я предстою Тобі...


розп’ятий Сину,
в серці —
кров? перлина!!


може, Ти любиш
так натхнення?
Ти є любов’ю
               у смиренні...


 
4

Бог-Світло приходить
щоб просвітити —
народи!
хто я? лиш символ
нехай возликують!
як поспішу, Боже? —
я Тебе, Боже, цілую
я Тебе, Боже,
   цілую!
   цілую!


Бог гряде!
Бог — прийде!..


Хвилюються блискітки
одягу Божественних
                ідей!
Бог — велике Світло!!


все
чому мене
тіснило?
снило
тіснило
я — Світла символ!!..


5

Ткнуся серцем... у свіжім повітрі
зірочки де-не-де!..
перестаньте нявкать
це Бог  іде!!


сонм непродажних
блискавок-грому
ідей!


Покайтесь! Жертва-Бог гряде!!!
Як розпадається Світло-Вогонь! —
в множинність тьми ідей —
                і форм з ідей! —
хочеться плакати і вити
і кігті людськії ломити
священні спереду і ззаду!!
Як зберегти Псалом
Божественного
Ладу??


Це чисто жити в нім!!
О, — Вічний Живий Дім!!!..
Божественність Вогненно-цільного 
                Псалма...
Псалма Давидового.
І Божо-мого?
Та людей катма.

15.03.2016,
ранок


Рецензии