Це свято горя!

Це свято Ігоря!

*   *   *


         Діти, отямтесь, ось жовтень – і ви –
                засинаєте! –
         Точно – як мої вазони…
                І.Ш.

           Блаженному в Бозі князю Київському
           і Чернігівському Ігорю, улюбленому,
           присвячується



Це свято Ігоря!
І соловей співає! –
у жовтні
на початку
першизна є –
аж гілка райська в серці
ся здригає!!


Господи! як хто Тебе
не знає,
той восени сумніє –
й засинає!!
бо – вторизна...
І глянь –
це звідки вторизна є?


Любов, любов –
вже відступає!
Любов проте не вмерла.
Бо святий любить
і Бетховен! – і Говерла!..
І я на Русь Первинну Київську,
й на інші теж,
наставив враз огненні
жерла!!
І світ не вмер, бо Ти
не вмер!

Захід?? умер?!
Любов Твоя не вмерла!!!

02.10.2018,
ранок


Рецензии