Йиф фад акъатда
Гьиссерин цIелхемар -рикIиз ракъанвай…
Зайифди туьхуьда, гурди цIай жеда
Белки зи бахтуна ихьтин пай жеда?
Яргъа аватIани , ам гала патав,
Гекъигиз жедатIа Эсли-Керем чав?
Гъанва и савдади зи руьгьдиз илгьам,
Валлагь, дилидаз хьиз кан хьанва заз ам!
Гьиниз фейитIани ам гала вилик,
Зи гьар са хиялда ам гала кьилик,
Ракъини, марфади кьазва тIвар адан-
Дуьня са легьзеда жезва авадан!
Зи рикIел са лишан эцигна ада-
Белкини фикирна- аманат тада?
Са югъни акъудна икI вил- вилеваз,
Бахтавар хьана чун ашкъи кьилеваз.
Амма мад няни..мадни чаравал,
Мадни мичIи цифер ала чи цавал,
Агатна мадни чав лугьуз тежер гъам,
ЖакIумра гьатнава гьижрандин макьам.
Акатна чандик фул , нагагь атана,
Вучин- гьикIин лугьуз чара атIана.
Эй дуьня, им яни ви адалат, гьахъ,
Зи кьил акъатзавач - вуч хьанатIа чахъ?
Чуьнуьхиз алахъиз нагъв алай вилер,
Чуькьузвай мад ада юзазвай гъилер…
КIелна зи руьгьдавай « чун гьикI къакъатда?»
Теселли гана заз: йиф фад акъатда…
Свидетельство о публикации №118092805827