Туракь пешер руг -руг хьана гьавада

Билбил жегьре навди кьунвай уьлкведа,
Нихъ галаз тир вун авайди , на лагь заз?
Лап хъвер ийиз, к1анда лугьуз куьчеда,
Зи рик1ин къаш цп1ел - цп1ел унва хаз.

Туракь пешер руг-руг хьана гьавада,
Амач гила ягъадай гьич касни заз.
Куьн экъвейвал гелер туна кьарада,
Нефес кьуна , вилера зи гьатна лаз.

Серин гьава, гар къекъвезва кьуд пата,
Вучиз ваз гьак1 кхьизват1а, чидач заз.
Лугьузва хьи гьа зи рик1и, чар пада,
Накъваралди кхьей кагъаз гъвеч1и ваз.

Ягъаз жезмач ви гафарихъ мад гила,
Пеш хьиз тарцин хъжезмач мад завай кьаз.
Зулун бере рангарин шал, пекинлай,
Ц1ару вилер килигзава гьар патаз.


Рецензии