Ирон ад м, рк сут ма у хим!

Ирон ад;м, ;рк;сут ма у;хим;!
Бынтон д;р с;фты къахыл сл;ууыдыст;м мах!
;н;з;гъонт; рацыдысты ныл хин;й,
У;здандзинад;н нал к;н;н мах аргъ!

;н;гъдау 'гъдауджын л;г;й хъазы,
;м; ;мдз;гъд;й з;гъы: "Афт; уы н; цард!"
Н; иу н; иу куы разыны ;гъдауджын
У;д дзы ск;н;м мах ;дылы м; хъуаг!

Н; з;рд;й;н Ирондзинад у кадджын,
Ф;л; н; хъуыдыты ;рмест хуысс;н ;м; арахъхъ!
Сылгоймаг;н х;дзары арт н;у адджын,
Н;лгоймаг та ну;зты бын ныссагъд!

У;здандзинад ныр кады нал и раг;й,
Фылд;р ;хца чи 'рх;сса, уый нын у ;лдар!
У;здан ад;ймаг ныр к;сы т;ссаг;й-
Н; йын д;ттынц ныхас з;гъын;н бар!

;фсым;р хойы скъ;фын уадзы-
Н; худинаг;й скодтам мах ;гъдау!
Сылгоймаг скъ;ф;г;н кады нуаз;н дар;м,
;м; йын кув;м: ";хуыс йын к;н, Хуыцау!"

Ирон ад;м, ;рк;сут ма у;хим;!
Ныр бир; нал ст;м, к;р;дзийыл х;ц;м!
Карз нозт;й махыл ц;уынц хин;й,
;м; н;хи ;гад к;н;м ц;м;н?

К;д иу уыди ;м; ирон л;г 'гъдау;й тарсти?
К;ст;р;н уайдз;ф к;нын Хист;р;н й;бон н; уыд?
К;д уыди ;м; буары домын ф;дыл састи
Ирол Л;джы ;гъдау, У;здандзинад, 'м; Кад?

;ви н; фыд;лт; ;дылыт; уыдысты?
;гад;й чи хуыдта м;л;т хуызд;р!
;ви н; фыд;лты мах аккаг цот;й не ст;м?
Куы 'руагьтам д;л;м; н; с;р!

Ирон ад;м, ;рк;сут ма у;хим;!
Хъ;батыр нал ст;м, н; гуыбын;н ц;р;м!
Карз нозт, ;н;гъдау хъуыдытим;
;н;м;нг;й н; инг;нм; ц;у;м!

М;хи ;з д;р ;гъдауджынд;р н; хонын!
;з д;р н; хуызд;рт;й н; д;н!
Ф;л;, м; Уарзон Ир! ;з д; ;гъдаум; хонын,
Ц;м;йта та ног;й кадджын уа ныхас- У;здан!


Рецензии