Утырыйк беренче тимер вагонга...

Утырыйк беренче тимер вагонга,
Маршрут билгесез - мохим дэ тугел.
Бары артта калсын соры шэхэр, ят кешелэр,
Бары уртак булсын бу сэяхэт, бу гомер...
Жилкэгэ плед каплап, кэхвэ йэ чэй эчеп,
Минутлар, сэгатьлэр якынайтыр араны.
Син кузэтерсен утеп киткэн шэхэрлэрне,
Э мин синнэн карашымны алмамын...
Юк, алмамын. Кинэт карашымны тотып,
Кочагына алып упкэнче.
"Жибэрмэ, зинхар!" Хэм син жибэрмэссен.
Бугенгэ? Мэнгегэ? Хава житкэнче.
Эзер ботенлэй еракка, дингезлэр аша -
Париж, Венеция, Милан, мэсэлэн...
Эйтэлэр, имеш, яратучы парлар очен алар.
Без ким тугел - мин бит инде соям!
Ашыгам, тик шиклэргэ юк урын да вакыт та!
Сэер хислэр арта хэрбер сулыш белэн,
Эйлэндерэ алар башны, исертэ кунелемне
Хэм мин инде буген айнырга телэмэм!
Йэ кочагына сарылырдай булам, йэ
Биисем килэ комлы дингез ярында.
Ялгыз утрауга элэгергэ эзер буген,
Калам дисэн син эгэр янымда.
_______
Бу хислэрдэн шашам, тик син дэ жулэр
Утыргач,
Минем белэн теге беренче вагонга.


Рецензии
шигырегез бик матур, унышлар Сезгэ)))

Резеда Хисамова   02.09.2018 22:34     Заявить о нарушении
Рэхмэт бик зур)

Ильсияр Шамсиева   02.09.2018 22:37   Заявить о нарушении