Як говорили предки

Як говорили предки крізь старі повір'я
(Чи може вигадав того якийсь дивак),
У чорнобривцях заблукали мрії,
Де й загубилися за просто так.

І мрії ті - далекі та примарні - хвилями
все виринають із пахучої квітини,
Зринають ввись кулями-перемелинами
І лускаються в небі за хвилини.

Як говорили предки у старих піснях та к;зках,
Чи , знову ж, те вигадували інші,
У чорнобривцях заховав любов та ласку
Не хтось з людей, а сам собі Всевишній.

І заквітчались всі двори, городи й вулиці,
Розносять запах по землі - і не відступляться,
Всім світом викохані на розлогих ланках,
Примарні квіти із вогню світанку.

23.08.2018


Рецензии