***

Країно моя,  Україно,
Ти стільки вже лиха зазнала...
Карають тебе без зупину,
За що?  Ти ніколи й не знала.

Чому твій народ незалежний
І волі насправді не бачив,
Лиш поле і небо безмежні 
Та наша незламная вдача...

От тільки немає спокою
Від тих,  хто тобою керує,
Безжально безглуздою "грою"
Ця влада країну катує.

Ніяк не награється,  видно,
Людьми,  що для неї,  як пішки,
Країно моя, Україно,
Тримайся,  рідненька, ще трішки...

Я вірю в твою кращу долю,
Пишаюсь твоєю красою...
Я знаю,  що Божая воля -
Наповнить тебе добротою

І радістю,  і процвітанням,
Повагою усього світу,
Славянські народи єднанням
Навіки благословити...

Країно моя,  Україно,
Ти люба мені,  наче ненька,
Сосюри,  Костенко країна,
Франка і,  звичайно,  Шевченка...

Ти все подолаєш,  ти сильна!
Хай зникнуть навіки злі тіні,
Щоб з гордістю кожна людина
Казала : " Живу в Україні!"


1.06.2017


Рецензии