Беламе безам мустафа ганижев со вера хьо йолча к

Мустафа Ганижев 
...БЕЛАМЕ БЕЗАМ

Со вера хьо йолча
Къаста
Массихана,
Дехке ца ваьлча
Цхьа атта
Сона лайна.

Хьоца д1адаха
Са денош
Халац талхаш,
Б1аьсти сиха,
К1ай зизаш
Дагадохаш.

Вар со тиннар,
Набар г1ан духьал,
Тамашне.
Хьахиннар
Гушяр гучал,
Уйлах со тишле.

Малайк а дар
Со хьожваьр,
Догбезам эца.
Ха лоаца яр,
Со толхваьр
Чам бовра хьоца.

Бехк ма била,
Аз дехар ду,
Вай къастара,
Хьог1 со вала
Вац, къаду
Безам ца бовра!

Эшац вай къастар,
Со цох кхер –
Хьона дезий,
Чам д1аластар?
Вац со хьоца 1ер,
Безам беций.

Из цхьа хозал,
Вайга енай, оалар –
Безама.
Яр мерзал,
Д1авугаш доалар,
Йоацаш цхьа х1ама.


Рецензии