Дочери моей...

         
        ДОНІ МОЇЙ...

  Донечко мила, до тебе думками лечу.
Бога про милість до тебе і щастя благаю.
Хай подарує кохання тобі досхочу –
Бути щасливою жінкою, доню, бажаю.

Хай будуть сили зробити і встигнути все,               
 Хай не затьмарить зневіра твоєї дороги.
Кожен твій рік хай добро і здоров’я несе,
І гіркоти не залишиться в серці від нього.

Донечко, ти як приходиш – радіє душа,               
Тиша дзвенить в пустоті, як від мене уходиш.
Не наговоримось ми – дуже стрілки спішать
Бігти вперед на годиннику, їх ти не вхопиш.

Не зупинити і час, що сплива в небуття,
Швидко ростуть чужі діти – так кажуть в народі.
А виявляється: рідне манюнє дитя
Ой, як же скоро дорослим від тебе уходить.

Мила дитино, для мене ти «доч» назавжди
(Так ти себе жартома у листах називаєш),
Складно в дорозі, та тільки вперед нею йди –
Ти ж, мов та пташка, з моєї долоні злітаєш.

Будь сміливішою, доню, не бійся життя –
Сила моя у тобі і наснага творити, –
Буде прихильним до тебе тоді майбуття,
Будемо успіхам разом з тобою радіти!


       

                (2008 р.)


Рецензии