То було колись

То було колись, Вкраїнi
Час прийшов лише гадать,
Чи були тодi ми вiльнi
I чи вiльним нам вмирать.

То було, а зараз мряка
I навала взiдусiль,
Сподiваясь, що подяка
Буде з вуст живих мерцiв.

Та не буде, бо не ляже
Той, хто баче край небес.
Хай лишь сплять, хто молвить "наше",
Хто втопив в собi свiй хрест.

Чують браття, ми - навiки,
Ми - не воїни, ми - дiти
Тих, хто вiчнiсть создає
І у нас життя своє.


Рецензии