Кiра

               
        Сонечко в хмарах ховалось – і вмить
Посмішка в Небі з’явилась – блакить
Заволоділа великим простором!
Промінь ясний все осяяв навколо!
Промінь! Промінчик маленький – дівчатко!
Сяє обличчя у діда на згадку!
Погляд  дорослий, задумливий, щирий!
Очі розумні, глибокі, мрійливі!

А рученята  маленькі та сильні,
Міцно тримають ще й  поглядом пильним!
Бог надіслав дідусеві дарунок:
Радість йому, від   хандри порятунок!
Дівчинка Кіра – назвав її тато.
Радість в оселю прийшла, справжнє свято!
… А ось  сьогодні всміхається річка:
Гарна і чиста така , невеличка!

Тихо тече собі – Псьол її назва.
Плавають дітки, а Кірочка заздрить!
Трішки ще має вона  підростати,
Щоб із басейну дитячого встати.
Ось через рік, мабуть, так воно й буде.
Знову всміхнулось малесеньке чудо!
Нігті побачила – колір яскравий!
Пальці схопила – не відпускає!

…Дивна якась, чудернацька погода:
Дощик злякав тільки – зникла негода!
Вправно сідає дідусь за кермо:
Тільки  веде «Жигулі», не  «Рено»!
Сонечко знову вітає привітно!
Стелеться поле навкруг – все примітно!!
Соняхи жовтогарячі, пшениця,
«З  вітром у них якась таємниця».

Радісно всім: відпочинок був гарний!
Час пролетів непомітно і справно!!!!

29.07.2018



               


Рецензии