Чи зупинити серця рух?

Ні безліч радісних думок,
Ні вирій смутку чи печалю
Не мають сенсу. Їх танок
Лише ховає під вуаллю

Часи і виміри, знання,
Безодні таємниці світу...
Чи треба бігти навмання,
Шукаючи свою орбіту?

Чи зупинити серця рух,
Стерти з нього людське сумління?
Непевний від омани дух -
Перетворити на воління.

Здолати сумніви тяжкі,
Спокуси, що так злісно марять,
Тривоги, жалощі п'янкі,
Турботи, що безладно царять.

Звільнитися від розпачу та болю,
Коли навколо все горить;
Сповільнити бурхливу волю -
І в спокої пізнати мить.

(23.07.2018)


Рецензии