Гвоздика

У полум'ї над дулами гармат,
Ця гострота – обрамлення війни.
Це вибухів застиглий звукоряд,
Це зойки неповинної вини.

Це музика – сувора, мов граніт.
Це грізний клич бетховенських сонат.
Це вимір долі  - той розбитий світ,
Звідкіль не повертаютья назад.

Не личить зброю класти у букет.
А ти їх любиш, квіти бунтівні -
І навіть якось в дар приніс мені.

А я тобі дарую цей сонет.
Лиш прикладу з безумців не бери,
Скромніша роль фатальнішої гри.

1995-2018


Рецензии