Невесте швуваз гъахайиз, гъахурайириз...
Мишан, мишмишин маш, я риш!
Ишбан аьдат ап1ури имдар…
К1аздиккан яв гъюру уьмрихъан иш!
Думу яв риш вахтнанубсиб дар…
Гъи яв ккунири: «ккундузуз» к1ура!
Закур жарабра пидивуз дугъу…
Чру эпелси яв улариз рякъюрайирин
ц1а абхьнайишваъ мишв йивуз мигъитан уву.
Пидивуз «…йиз ккунир!»,
увкан ккун гъабхьири…
Пидивуз «…дург гьамлин!»
увуз ккуниб тувуз даккнири…
Мишан, мишмишин маш, я риш
Даршиш маш сарун мишмишинди имдарин!?
Му уьмрари ч1убхуз гъитру "яр-йимиш"…
Кюкдихъ хъмиди увухьна гъюру арф фунуб вуш лигури ап1ин!
НЕВЕСТЕ
(подстрочник)
Не плач, лицо абрикосовая, о девушка!
Уже исчезли обряды плача (выходящего за муж)…
Из-под газового покрывала плач за предстоящую жизнь!
Она не похожа на твою прошедшую дивчиною…
Твой любимый сегодня говорит: «люблю»!
Завтра ещё другое скажет он…
Твои глаза видит его как зелёный стог
И где у него горячо, ты не дай превратит в плесень.
Скажет тебя: «…моя любимая!»
От тебя захотевший…
Скажет: «…иди отсюда!»
Не захотевший дат тебя что нужно…
Не плач, лицо абрикосовая, о невеста!
Или ж лицо уже не абрикосовая!?
Суеты этой жизни портит "плоды"
Пока цветёшь, какая пчела прилетает на тебя, узнавай!
Свидетельство о публикации №118071007848