Л. Костенко. Осiннiй сад

Осенний сад за яблочком глядит,
качает листик-два в сучкастых лапах,
и тихо ночью что-то шерудит,
и черные проёмы зреют в страхах.      
Промеж стволами пробегает тень.
А у зари глаза лучисты.
Там белый конь,
там белый-белый день
разыскивает лето в листьях.




Оригинал:

Осінній сад ще яблучка глядить,
листочок-два гойдає на гілляках,
і цілу ніч щось тихо шарудить,
і чорні вікна стигнуть в переляках.
Між стовбурами пробігає тінь".
А у світанків очі променисті.
То білий кінь, то білий-білий кінь
шукає літо у сухому листі.


Рецензии