Бiля церкви, або Бiлий клаптик

Біля церкви стояла жінка.
Вся у чорному... Та не вся...
Порятунком білу хустинку
все підносила до лиця.

Я дивився на парус білий
в морі чорної німоти,
і мені дарувала сили
світла мить серед чорноти.

Ту хустинку я не забуду
в мить гірких і сумних пісень –
у душі моїй має бути
білий клаптик на чорний день...


Рецензии