Не кохай мене так сильно

Не кохай мене так сильно.
Я боюсь такої сили.
І щораз себе питаю:
чи достойний я любові,
чи достойний я, щоб ти
мене так сильно полюбила,
що аж пишеш сотні віршів
на кохання чесній мові?..
 
Я дивлюсь у світлі очі так,
як дивляться в картини
ті, хто відчувають силу
вічних пензлів геніальних,
та не можуть зрозуміти,
як вдається небо синє
змалювати то щасливим,
то безжалісно
печальним.

Я кажу тобі дурниці...
Кожен здатний так кохати,
як собі напише пензлем долі
на своїй картині,
як змалює синє небо,
хмару чорну,
сніг лапатий,
як любов собі змалює:
хтось – забаву,
хтось – святиню...


Рецензии