Встреча гюрюшмиш
(Мяъли)
Марцци нурарихьди йиз уьмрик капІрайи накьиш,
ГъапІундарзуз табиаьтди ккарагурашра таниш.
Таза мукьмарихъди, йиз рюгь апІурайи утармиш,
Хасият гьиссариъ ашра, духьнадарза гюрюшмиш.
Припев:
Ахсрар гъяри-гъюри шулу – ву гьар вахтна чалишмиш.
Завар-гьюлериъ сикин дарди убхьура яшайиш.
ЧІеишин, чрушин, хядар таза баштІан шулу артмиш,
Мегьел йиз ялгъуз уьмрихъди духьнадарза гюрюшмиш.
ТІалаб дару дердер сефил жандиъ шулайиз дигмиш.
Аьгъдарзуз, тахсиркарди йиз аба-баб гъузну имиш.
Ккундарзуз вари хъайи-хъайибси апІуз ахтармиш,
Жинди сир уьбхру уьмрихъди духьнадарза гюрюшмиш.
Фтилан ккебгъза, цІийикІултІан апІуза башламиш?
Улариъ ачмишдайи тІябат шулдарзуз къанмиш.
Аьзиятар адарзуз, буш гирнар апІураза саймиш –
Ихтият ккуни уьмрихъди духьнадарза гюрюшмиш.
ВСТРЕЧА
(Подстрочник)
Чистыми лучами вписываемым в мою жизнь с узором
Не ознакомил меня природа, хотя умоляю.
С новой музыкой, дух мой утомляющим,
Хотя мои старания в чувствах, не знаком.
Припев:
Зори приходят-уходят – в любое время они старательны.
В небесах и в морях беспрерывно кипит житие.
Живность, зелен, звёзды снова и снова зарождаются,
Но с моею единственной жизнью ещё не знаком.
Не призванные горести в сникшем теле созревают,
Не знаю, в том виноватыми ли остаются родители.
Не хочу всю это подряд разузнавать…
Тайна тайно хранимым с жизнью ещё не знаком.
С чего начинать, заново ли мне всю обустраивать?
В глазах открытое естество мне не покоряется.
Трудностей нет, хрупкие обиды не принимаю в счёт,
С осторожничающей жизнью ещё не знаком.
Свидетельство о публикации №118061107580