Гiркий той час

             Вже не  чути  України
             Богато  не  чути
             Поглонили  галасливі
             Та’  як  має  бути

Грают’  краще
Свищут’  вище
І  в  паньських  кожухах
Перебратися  й  нам  братче
Дихати  їх  духа

            Колисаєм  наші  діти
            Наче  вітер  квіти
            Не  по  наші  заповіти
            Будут’  наші  діти

І  тобі  мій  рідний  сину
Не  бачить  лелеки
Що  приносив  нас  здалеку
Небом  України               

          І   воно  собі  діброва
          І  собі  т’те  поле
          Розь’звієм’мось  по  с‘сім  світі
          Як  ціла  полова

1983


Рецензии