Як у кожнiй сiмi...

Як у кожній сім*ї, так у Тебе, ми, Боже -
Є слухняні, байдужі і злі...
І, як Ти не навчиш, то хто, ще, допоможе,
Не впопитись у зраді й брехні?

Ти нас, всіх, сотворив неоднакових, різних -
Лікар душ і Спаситель сердець...
Мовчазних, говірких, посміхаючих й слізних...
Просвіти наші очі, Отець!

Відкривай нам, нужденним, до миру дорогу
І любов*ю нас, всіх, зігрівай...
Слабких, нас, підкріпи, сиріт, бідних й убогих,
Милосердя Свого, нам, подай!

Від негод відведи і пробач нам провини,
Поклоняємось, щиро, Тобі...
Відверни, все, лихе від моєї країни
І не дай нам загинуть в ярмі!


Рецензии