Катна вун!

Вучиз захъай гьакьван яргъаз катна вун?
Масад рикlе хъуьрез-хъуьрез гьатна вун!
Амма ава хумай къушран геле зун!
Са хьел хьана ава мад зи рикlе вун!

Ягь-намусни,лезгивални,вав гумач,
Инсанвилин лишан кlусни вак кумач.
Акьул кьиле,гьахъ гаф гвайдал хъуьрена,
Вич масана авайдахъ вун гелкъвена.

Хаинарни ви гуьгъуьна гьатайтlа,
Ажузвалмир жувахъ бахт гьич тахьайтlа.
Ви вилеркай чешме жеда марфадин,
Къурбанд жедач ваз зи уьмуьр жафадин.

Къе ви варцел чlехи дапlар алатlа,
Хуьре-кlвале ахъа дакlар аматlа ?
Мад зи рикlе са хьел хьана гьатна вун!
Вун кlанидаз хаинвална,катна вун!


Рецензии