Пруг

Поема

       Святій Тройці з ошелешенням й радістю присвячується

1

Вся сила – що Силою
Слова
наповнені!
їй Бог
дає ноги і руки –
        назовні:
так от йдуть
      ряди бурякові
     й морковці
(бо – вповні!)
ідуть у міста
загазованії…

Дорогу – любові!
а плач Єремії
за чутні закрученії
веремії
за те що й не знають
та й не тікають
у внутрішнє…
де слова
Бога Великого –
бо Він Єдиний –
літають!


2

Дорогу – Великому Богу,
простру вас – дорогу!!
За те, що Він
в хмарах, в проміннях,
Ви маєте змогу!

Кажу вам: дорогу!!
любові  і
вмінню
і світлу – й
молінню!
я вам докладу
ваші душевнії очі
літать ще не вміють –
пендрючитись
хочуть…


Богозневажники!
4 – душевних! –
мільярди…
заряди –
аби лиш
без Слова…
без Сонця –
ув Сонці й в серцях!
Яка стане – вирва –
                в Отця!


Любові дорогу! –
До Бога!
                До Бога!!!
й що лиш не черкне –
                то запалає!
й на тих слова радості
                так і чигають
міріади декалітрів сердець,
украдених радостей! –
                в них повертає!

Слово святе
про це знає.
Ну як в серці! – так знає.
Дух з Отцем і Христом.


3

І Сонце Правди –
Христос –
З серця каже.

І тому, хто з’явивсь
                в вікні, –
Від сонця вже не тяжко.
Хвались, хто серцем молодий!
І в мене тяж є! –
ти обігрівсь,
хвали Отця! – Він
Джерело Цих Двох:
Христос Рука Його – і Дух Рука.
Слово пройде в віках.
Ним все стає.
А Дух вершить!–
І золотим Небо стає.
Так є.


4

А ти – чи є?

«Х-фактор» – говорив?
як внутрішня наповненість –
то треба руки й ноги
й голос твій –
і виллявся всесвітній знігзбиваючий
сувій,
впали на задник – встали
і радість дика і стрімка –
радість закружляла
і Божий стукіт у серцях
любов!
любов!
втягала й накрапала
за горизонт
за мить всі іншими – і зазвучали
запрсягали: Боже було!
   ніякість – враз щезала
   пульсувала – й виглядала: а якість я!
борщ  в кухнях зникав
та все тут – танцювало
і всі – і все дрижало – піднімались
вхопило Божеє Начало!
і дякувало –
в серце усіх у всіх прийшло!!!
Єсть Бог!!!
І – так – прийшлось.

Боже було, в Боже – Божим – вернулось!!
В серце!!..

26.05.2018, зайшло на свято Тройці
Київ


Рецензии