Падiння Троi

Падіння Трої - навік незбагненно дивне.
Де нас не двоє, беззаперечним ливнем
Зриваються каменем в океанічні хвилі
Криві і ламані пройдені нами милі.

Падіння Зевса - великого Громовержця,
Не перекреслить мого божевільного серця
У тому прагненні сховатися в твої коси.
А ми знов загнані в паперів запилені стоси

Моїх віршів і твоїх чудернацьких сонетів.
Я нових швів накладу на старих поетів,
Що там живуть, десь глибоко в задзеркаллі,
Вони помруть, читаючи нам моралі,

За те, що ми - лиш грішники серед грішних,
Синоніми себе, лиш минулорічних.
І хай впаде і Троя і Римська імперія -
Ми вже ніде - навіки одна Містерія,

В котрій удвох ми знову згораємо полум'ям
На видих - здох, на вдих - воскресаєм з новим ім'ям.
На раз, два, три - втікаємо в нові гавані.
Услід зітри дороги, криві і ламані.

25.05.2018


Рецензии