Богът на водата

И търсих Те по много аз реки.
И търсих Те по много аз блата -
не знам къде не ходих.
 
А Ти си бил тук, от началото
още на света - в
чашата с вода.
 
Но ми трябваше цялото време
на света, за да
проумея аз това.
 
И само Ти, Господарю мой, имаш
цялото търпение и мъдрост
на света, да ме
 
изчакаш
да порастна - и да ме водиш, -
докато Те сам открия.


Рецензии