Elegy from Brodsky

Да се превземе силна крепост каквато е и константиновград не е точно гладиаторски борби ,хората на иустиниан и тривел се смесиха, някои носеха факли бе пред раззоряване ,други дълги тънки трупи ,обковани с желязо и мед да разбиват портите трупите бяха 10 носеха се от по двама имаще и още с дълги колове да свалят отбранителите от високо иустиниан нар. за кр. иустин ,знаеше че първият умира и настоя в съвета преди боя да нахълта пръв все пак да си дам главата за своята справедлива кауза ,настоя въпреки че предвидливо си бе сложил специален широк метален нащийник най вече той чакаше дузина копия насрещ но в случаят отвътре се постави алебарда ,падаща с отварянето на вратата когато сглобките се разкачиха и портите откриха тривел избута върло иустин и нахълта пръв с протегната десница в телещка ръкавица и меч готов да коси- усети сякаш тояга го удря по китката в първия момент ,иустин не побягна назад а нахълта и той втори по ред под вратите та по сетне, при превземането на плиска- с ударение на а - хан крун очо загуби ,ляво- тъй се търси власт иустин успя да окаже първа помощ на тривел и продължи атаката с общите сили ,2 000 нахълтаха другите 10 още бяха вън когато битката приклиучи .превързан, тривел прие почести за победител малко след това иустин ,успял с 2000  да си възвърне трона , предложи на трижел да се ожени за сестра му току що изкарана от темница кой век бе то, наверно докато торвел косеще киониц по -натам днес киониц  руски авантпост но какво общо имат тука бродски и бодлер ,читателиу лиубезни ...


Рецензии