Покуття
і Вірі Павлівні Божок
на День Вознесіння Господнього
та День Вишиванки.
Коли знаряддя вишивки відпочиває,
Натхнення бродить і щось нове являє,
Дві подруги в куток під образи сідають,
Мрійливо, тихо й любо розмовляють.
Про стиль життя, небесне і земне,
Добро і зло, що з них перемагає,
Коли народ до щастя поверне,
Чи правда в світі є, а чи її немає.
Як цю буремність вишить й відтворить
Нитками й фарбами, щоб засіяла,
Народну творчість щедро збагатить
Аби нащадкам в вишивках дісталось.
На них в покутті дивляться святі,
Небесне і земне у образах являють,
Щоб множились їм чарівні світи
Як шлях красі до серця прокладають.
17.05. 2018р., Київ
Свидетельство о публикации №118051709215