Чим вона жила?..

*   *   *

                Богу-Слову і поету Рільке
                присвячую


– Чим вона жила?
– Трояндою.


Бог дає троянди.
Це не я даю.


– Чим вона так сяяла?
– Плеядою.


Бог у всіх жиє.
І це
не я даю.


Так те є. І світ трясеться –
й лиш розрухи,
Богові дать легше
з серця
рухи
й так вона жила
плеядою


так вона цвіла
трояндою!..

24.04.2018,
ранок


Рецензии