Перший травневий дощ...

(твірим)
На Землю-годувальницю зігріту,
засіяну пшеницею і житом,
з – картоплею і буряками,
цибулею і огірками, –
засаджену городиною;
на дерева і смородину –
упали перші вже краплини!
Лило недовго – півгодини.
Та життєдайні є дощинки
шеститравневої денинки.
І блискало скрізь, і гриміло,
котилося Хмеловом й Смілем!
То поміч Небо надсилає,
яку Людина вже благає.
Бо Дощ у травні – на Врожай,
щоби у нас був КОРОВАЙ...!!!...

06 травня 2018 р. Заклимок на Роменщині.
22:06-22:36 (Писано під час дощу)


Рецензии