Дустар

Къудурди аттай устар,
Девлет суфрайхъ бяф дустар.
Вал адичи са ягъ-г1уш,
Сара суфрайхъ пас тостар.
      
Касибихъ нан ул хъаеф,
Девлет айса дуст аеф.
Дайва дуйин г1адаттар,
Мискинин кьадар негъвар.

Агьан дард алдаф аман,
Агьан гъамарис дарман.
Гьартив файа къакъ учин,
Дахьурай инсан мискин.
      
Девлет э дуйин 1ъимат,
Гьартис лик1инде кьисмат.
Г1умур атун бахт ирай,
Иркъ1в хараб деф дахьурай.
    
Адай ламус, адай нач,
Ми дунягь бяйа саягь.
Жигьил жанар бяйа къач,
Х1я хараб дайва дунягь.
      
Жигьил жандин кьудрати,
Гъадаркай суван к1илар.
Сулхьум дахьурай жанар,
Хъагайва жилар-завар.

Наси гьан зун к1ил ярх1яф?
Нас ирк1вуран сир акьаф?
Хьасгьан яраб ул ярх1яф?
Хьасгьан яраб ирк1в угаф?


Рецензии