Прошу, людино...

Не говори недобрих слів,
Не злися на дитину.
І не тримай у серці гнів,
На друзів, чи родину.

Не покарай свою сестру
І не позаздри брату.
Люби матусеньку свою,
Поваги будь до свата!

До тітки, дядька, чи куми -
Будь, завжди, доброзична.
Невинним прикрість не неси
І ворогам, фактично.

Лихого в думках, чи ділах,
Смерть... Не бажай нікому.
Все це несе страшенний жах,
Хворобу, біль другому.

Тримай, лиш світле, у душі
І світлим відзоветься...
Прошу, людино, не гріши,
Бо все тобі вернеться!


Рецензии