Киш тонгги Зимнее утро А. С. Пушкин

     ***
Кахратон ва куеш,дилбар кун!
Сен ухлаяпсан,гузал дустим
Уйгон,паризод,уйгонгин
Оч,мен ташна булган нигохинг
Шимол субхига кушгин охинг
Шимол юлдузидай порлагин

Кечаги тунни эсла,бурон
Укириб, вахшат солган осмон
Ой худди бузарган догдай
Булутлар ичра саргаярди
Сен хам дикнафас мунгаярдинг Энди-чи,кара ойнадан
Осмон кум-кук!Ял-ял енгандай
Ажойиб гилам тушалгандай
Офтобда порлаб кор етар
Бир урмон корайиб куринар
Арчалар аста яшилланар
Муз остда ирмок ялтирар


Хона кахрабо тусга кириб
Пориллар,товланиб,кулиб
Учокдаги ут чарсиллар
Ором кучогига торткилаб
Аммо, дил,отга чена боглаб
Кенгликда учишга куз кисар

Тонгги кор куйнида биз шодон
Кел,дустим,бир чопайлик ениб
Бум-буш далаларга бир кониб
Азиз киргогимда беармон


Рецензии