Russian folk song - March of Artillerymen - 1943

 
The Russian folk song – March of Artillerymen -
Music: T. Khrennikov,  Words: V. Gusev – 1943
 
 
 
 
 
It burns in our hearts   the love to our birth land
By death, we must    defend the honor of the state
The cruel God of war    is thundering in woodlands
The cities are in fire, colored red-and-gray.

        Refrain:

        Artillerymen, Stalin ordered us!
        Artillerymen, - Homeland calls us.
        From many thousands of guns   
        For bitter tears of our moms,
        For our Homeland - fire! Fire!
 
 
 
Let know dear mom, let know my wife-girlfriend
The hole my home, my warm family hearth
That we give freedom will to our native birth land,
For that, the steel storm beats and burns on sea and earth!

        Refrain
 
 

The victory will come, will come the end of combats
But still before we’ll  go to our birthplace…
The midnight hour we’ll shoot a salute fire
To honor our Leader, honor our state.

        Refrain
 
 
 
 
 
 ------------ 22 Apr 2018 ---------------
 
 
 
 

 
 
 
 
Русская народная песня – Марш артиллеристов
Музыка: Т. Хренников Слова: В. Гусев  - 1943 год


Горит в сердцах у нас любовь к земле родимой,
Мы в смертный бой идём за честь родной страны.
Пылают города, охваченные дымом,
Гремит в седых лесах суровый бог войны.

         Припев:

         Артиллеристы, - Сталин дал приказ!
         Артиллеристы, - зовёт Отчизна нас.
         Из многих тысяч батарей
         За слезы наших матерей,
         За нашу Родину - огонь! Огонь!

Узнай, родная мать, узнай жена-подруга,
Узнай далёкий дом и вся моя семья,
Что бьёт и жжёт врага стальная наша вьюга,
Что волю мы несём в родимые края!

Припев.

Пробьёт победы час, придёт конец походам,
Но прежде чем уйти к домам своим родным,
В честь нашего Вождя, в честь нашего народа,
Мы радостный салют в полночный час дадим.

Припев.
 


Рецензии