РАКЬ

Нек хьтин циф гьатнава генг ч1урара,
Кьат1уз жезмач мензераяр сергьятдин.
Гьар са жасад тунва ада ахвара,
Чилиз са югъ авун патал регьятди.

Я къал амач, я къаргъишар, мидяйбур,
Я ник амач, я уюхар, угърияр,
Амач гуьзелвилин къадир чидайбур...
И цифедин юзун гьикьван дугъри я!

Векь акъатна, кьунва жигъир юргъвади,
Гьай лугьур кас амач - гатут далдамар.
Ванна ракьу... Яраб лацу юргъади
Галч1урнат1а чигедиай галт1амар?


Рецензии