Беларусачка

Беларуска я, беларусачка -
Вочы сінія, як лянок.
Валасы мае, светла-русыя,
Упрыгожвае васілёк.

І ў неба я песню звонкую,
Песню шчырую ўзнясу,
Ды зямлю сваю зорнай гронкаю,
Прыбяру зрання ў красу.

Хай цвіце яна, сэрца радуе,
Дорыць кожнаму цеплыню.
Зорка ясная з неба падае
І з паклонам шле дабрыню.

Беларуска я, беларусачка -
У колер хмаркі я ўсе вазьму
І зямлю сваю белай птушачкай,
Як хусціначкай  ахіну.

          15.04.2018


Рецензии
да, мне нравится. Моё любимое стихотворение.Спасибо за выбор!

Алла Ермак   15.02.2019 21:49     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.