И дуьньяда дуствал амач

Вуч лугьурай за квез халкьар,
Дуьнья хьанва вирдаз масан.
Бине эч1и, кьуд пад ракьар,
Намус квахьай, хьанва инсан.

Бязибуру ийиз шадвал,
Хьанва хьи куьн, лап адават.
Пул гвачирла, ийиз шел - хвал,
Куьтягь тежер, квез хажалат.

И дуьньядал дуствал авач,
Ажеб дуьнья гьак1 хьанвахьи:
Багъри касдиз кьимет амач,
Лап инсанар ч1ур ханвахьи.

Гьукуматни кьилих физва,
Шукур хьуй ваз, я сад Аллагь!
Рекьиз са-сад, уьмуьр физва,
Гьикьван дяве жеда на лагь?!

Нивай кьада вуна хабар,
Дердер я хьи, куьтягь тежер.
Акваз абур, жезва рик1 дар,
Хъижен тийиз чандин хирер.

Умуьр физва гьак1 дат1ана,
Циф хьиз ава Дуьнья къе заз.
Икьван фаддиз, вил ат1ана, 
Жедач дуьнья завайни кьаз.
3 июн 2015


Рецензии