Полудял е светът
Полудял е, полудял е света!
Полудял е от алчност, омраза и злоба!
Властват безбожие, грях, суета.
Светът се превръща във адска утроба.
На Злото семето в нея расте,
растат, разпростират се тъмните сили,
сам Дяволът огнени мрежи плете…
А го гледаме, мрачни, унили.
А ние, онемели от ужас мълчим
и чакаме чудо със нас да се случи.
Безмълвно към Бога молитви мълвим,
на ум и на разум дано ни научи.
Полудял е света без морална опора…
Без срам и без съвест, без чувство на чест,
„дърпат конците“ безскрупулни хора
превръщат ни те в Арлекин злочест.
Дървени кукли - без памет, без воля,
играем ний в тази зловеща игра,
преглъщаме плахо страх и неволя
и този Сизифовски живот – канара.
Полудял е, полудял е света!
Полудял е от алчност, омраза и злоба!
Властват безбожие, грях, суета.
Светът се превръща във адска утроба.
Илюстрация:Дарил Кейгъл
Свидетельство о публикации №118041410514