Лина Костенко. Все было - грусть и одиночество...

Все было - грусть и одиночество,
и горе от потерь, и дружба нефальшивая.
Эта любовь - как нитка золоченная,
дни черные жизни моей прошившая.

Все было, было и прошло.
Эта любовь - как без нее мне холодно!
Как поцелуй судьбы в чело.
Как памяти моей стон вечный.

Оригинал:

Усе було — і сум, і самота,
і горе втрат, і дружба нефальшива.
А ця любов — як нитка золота,
що й чорні дні життя мого прошила.

Усе було, було й перебуло.
А ця любов — як холодно без неї!
Як поцілунок долі у чоло.
Як вічний стогін пам'яті моєї.


Рецензии