Ранок в степу

Загляне ранок в Дике Поле,
Росою впавши на траву,
Заграє маревом шовковим,
На стежку лігши польову.

Торкнеться променем тополі,
Розбудить сонних пташенят,
І сіру качку, що поволі,
Веде до річки каченят.

Повиганяє в степ корівок.
Що пахнуть свіжим молоком.
І пожене їх між домівок
Малий підпасич з батіжком.

Прокинеться раненько бджілка,
Загляне в квітку польову,
Озветься в житі перепілка,
Розбудить тишу степову.

Погасне нічка. Прохолода
Сховається в глибокий яр.
Прокинеться від сну природа,
Всміхнеться сонечко з-за хмар.
 


Рецензии
Виктор, спасибо за эмоции! Просто утопаю в Ваших стихах. Как же красиво Вы пишете!

Людмила Стременовская Полищук   13.07.2020 00:38     Заявить о нарушении
Люда, я Вам щиро вдячний, що згадали про мене і уділили час поїм віршам.

Виктор Гала   14.07.2020 07:10   Заявить о нарушении