Мая краiна

Мая краiна – гэта людзi,
яны заўсёды марыць будуць.
Яны заўсёды будуць бегчы
да лепшай долi, каб паспець.

Мая краiна – гэта неба.
Жыве магутная планета.
Над галавой маёй сталiца,
тут трэба сэрцам зразумець.

Мая краiна – гэта песнi
аб тым, як хтосьцi подзвiг здзейснiу.
Аб тым як падалi снарады
i як стаяу мой родны люд.

Мая краiна – гэта святы.
Вышэй за неба сцяг узняты,
Святкуюць дзецi i вар’яты
i разам ходзяць на салют.

Мая краiна – гэта танцы.
У вёсцы хлопцы-абарванцы,
так танчаць, нiбы ў раз апошнi
iграе дудка ды гармонь.

Мая крана – гэта месцы,
дзе Несвiж, Мiр i бусел дзесьцi.
Дзе Колас, Трыпус i Скарына
хавалi веру  ў адно.

Мая краiна – гэта белы,
чырвоны i блакiтна-шэры.
А на дзявочае спаднiцы
ўзораў рознае лiсцё.

Мая краiна – гэта мова,
так лашчыць слых нiбыта мора
мне шэпча пра цябе, каханы
пра наша шчасце i жыццё.


Рецензии