Сувукъ тийип аврумасын авлетим...

Яшым авруй. Сувукъ тийген оьзюне,
Иссилиги къоймай яшны айнама.
Къурчакълары бир мююшде мунгайгъан,
Болмайгъангъа оьзоер булан ойнама.

Яшым авруй. Къучагъымда буюкъгъан.
Эпсиз сакъ о оьзюн ерге салардан.
Ант этгендей къучагъымдан тюшмесге,
Къоркъагъандай къоюп гетип къалардан.

Гетмежекмен, азиз балам, бол сабур,
Къырыйынгда ананг барман, рагьат ят…
Сени къоюп ятар ерим – бир къабур,
Сени къоюп гетер ерим – ахырат…

Яратгъаным, гьайсыз къойма яшымны,
Байлыгъым ва барлыгъым о, девлетим.
Мен авруюм яман аврув къабунуп –
Сувукъ тийип аврумасын авлетим.


Рецензии