Тилевлери анамны

Аттагьият охуп, башын бурса да,
Азиз анам, намазлыкъда олтуруп,
Дуа булан тилей бола Аллагьдан,
Нюр гёзлерин гёзьяшлардан толтуруп.

Тилевлерин эшитмеймен Билемен,
Анам тилей парахатлыкъ ерлеге.
Аналаны инг биринчи тилевю
Неге таъсир этмей, гьейлер, бирлеге.

Бирдагъы да, эшитмейли билемен,
Тилейгенни яшларына насиплер.
Аналагъа сорап насип пайланса,
Ер юзюнде болмас эди касиплер.

Ана биле, яшлар бола насипли,
Ата-ананы гьалаллыгъын алгъанда,
Ата-ананы шат юзлерин гёргенде,
Ата-анагъа алгъыш тилей къалгъанда...

Иманындан чыкъмасын деп тилейдир
Бусурманны нарыстасы, баласы.
Йыллар бою яшап-яшнап къалсын деп
Агьлю деген атлы сююнч къаласы.

Тилевлери минглер булан, билемен,
Къуршар йимик инсаны кёп аламны...
Анамдан сонг намазлыкъда олтуруп,
Гёзлеримни гёзьяшлардан толтуруп,
Мени буса бир тилевюм Аллагьдан -
Къабул эт деп тилевлерин анамны.
 


Рецензии