Брызги мук... пурх
Рягъ дугъан к1ул’ин т1ирхар –
даккнивали йит1найи т1илар!
Ахлариккан ккадахьру пурхар
машнягъ гъяхь, хъивну пуфар!
Т1илар дар т1ирх кап1ри шлудар
рягънихъийик кабснайи хюси.
Гафар пурхарси к1вак карсрудар
гьяхьраяв утнайи машнягъ хюлси.
Уф фу вухъа хъиву мик1раз
яв рягъбариккан ккут1убччвурайи?!
Утнайи маш буц ап1урава гьаз
гъядабхьну к1ури пурх ивнайи?!
Рягърягъ алди либцру к1ули
даттлихъди дамах ап1ури гъабшиш,
пидарин аку ригъдиз муч1у вазли:
«Узу вуза инсан тухъ ап1райи йимиш!»?
Гъюняригъ к1ул гъяди ухшар ву завуз,
к1ул’ин рягърягъ алди ваъ – фурс рабгъуз!
Гьаддиз рягъ к1ураза к1ул’ин рягъяр яв,
ккадабхьу пурхну намус марцц ап1уз!
БРЫЗГИ МУК
(Подстрочник)
Молоти на его голове вихри –
ненавистью наполненные канаты!
Из-под жернов вылетавшие брызги мук
в лицо пусти вместе с воздыханиями.
Не упругие верёвки производят вихри
как к мельнику прилипшая мука.
Слова как брызги мук приятные сердцу
взбрызгивают в лицо опухолевидное как жир.
Что такое твое дуновение для ветра
от твоих жернов взбрызгивающий?!
Что ж саловое лицо опухоливаешь,
из-за того, что выветрились прилипшие вихри?!
Выискивающая гребневая голова
если станет состязаться с петушком,
не скажет ли темная луна светиле:
«Я являюсь насыщающим человека»?
Приспущенная голова обличнее для небес
не с жерновами на голове, чтоб гордость молотить.
Поэтому говорю, молоти вихри
чтоб брызги мук очистили совесть твою.
Свидетельство о публикации №118032303317