Напевно, Ви грiх мiй останнiй

Напевно, Ви гріх мій останній,
Що світ мені весь зав"язав:
Я брів по пустелі безкрайній,
Де нікому слова сказать...

А тут, наче блискавки спалах -
Ваш погляд мене освітив...
Я далі не знаю, що сталось...
Спинятись мені чи йти.

Зіниці з торосів образи,
Ламаючи паковий лід,
Дістали те щось не відразу,
Зате роздивились як слід.

І я розчинився у ньому,
Я знову побачив красу:
Це дар, а чи гріх - невідомо,
Та тільки у іншому суть.

Я знову безтямно-грайливий,
Я з Вами насправді воскрес:
Ви всього мене освітили
Священним вогнем із небес!

І вже не важливо, що буде,
І, байдуже, що відбулось.
Я вище усіх пересудів,
Я - спраглий, я - дикий, я - ось...

Я Вами освячую ночі
І, благословляючи дні,
Єдине сказати Вам хочу:
Ви - Щастя, що Бог дав мені!
                2018р.



 


Рецензии