Повзик

По деревам жоден птах,

Бігати не вміє так:

Знизу – вгору, зверху – вниз…

Ось такий смішний каприз!

 

А весною у листві

Тільки й чути: - Тві-тві-тві!..

Повзик пісню заспівав,

Всіх про ранок сповіщав.

 

Цей співочий міні-птах

Всіх шкідливих їсть комах.

Дуже любить він фундук:

Запасає цей продукт.

 

А щоб жити у теплі,

Оселяється в дуплі.

В теплий край він не летить,

Йому й вдома гарно жить.

 

Нищить в лісі шкідників,

Є окрасою лісів.

Все про нього треба знати,

Щоб його охороняти!

 

Вірш написаний для онуки на прохання

вчителя української мови та літератури

2016 рік оголошено роком повзика

20. 09. 2016 рік
На світлині з інтернету — повзик (на рос. мові поползень)


Рецензии
Какая замечательная птичка! А стихи просто душу ласкают! Спасибо, Надежда!

Эдуард Неганов   22.03.2018 14:55     Заявить о нарушении
Да. Эта птичка действительно замечательная. Красивая и полезная. А ещё очень интересна своим поведением.
Спасибо, Эд, за отклик! Удачи тебе!

Надежда Крайнюк   22.03.2018 20:07   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.