Музэм сожьэ

Къалэмыпэр мэбзэщхъур,
Сегъэдзыхэ къэхъуам,
Схуэмыфащэуэ щIэщхъур,
СыкъещI музэм хьэрэм?
Иджыдыдэ куэд щIакъым,
Ар сэ сифIащ,
Къриху Iугъуэу уэнжакъым,
Бэуэ стхын къызитащ.
Фэри фощIэ Iуэхуншэу,
Ар мыхъуам сыкъэнат,
Биржэм си жьэр ущIау,
Бадзэ сещэу сытест.
IэнэтIэншэ сыщыхъуми,
Тхэныр фIыу къыскхъуэкIат,
Я нэхъыфIым сырилъыхъуурэ,
Зэгуэр сытхэу щIэздзат.
Хьэпэщыпхэ самыщIамэ,
СщIэтэкъымэ къысщыщIар,
Дэлэлыр хумыфащэу -
ЗгъэукIытау щытащ.
А зэм фIэкIа си гъащIэм,
СызэIынауэ сщIэжкъым,
Уа лъагъуныгъуэ иныр
           сыту Iуэхушхуэ...
Нэху сыкъекIым выборым,
Iэ сIэтыну сыкIуэнущ,
Музэм абдежым сыIумыщIэм,
ДызэпыкIауэ - къыщIэкIынущ.
                17.03.2018 гъ.


Рецензии