ОХ МОЙ ЯЗЫК АГЬ ЙИЗ МЕЛЗ

АГЬ ЙИЗ МЕЛЗ

Лизибдиз ц1аруб, к1урава,
ц1арубдиз – ц1ухуб.
Ц1ухубдиз лизиб, к1урава –
ч1яаь йиз к1ул кур ап1уб!

Варди, сиягь, ип1ура
чиб чпихьан жиниди.
Алахъуриз, фук1а адариз, пуз,
ва ц1ибди фурс пурхси йибчуз!

Варди кефер ктагъура
сар сариз аьгъдруси.
алахъишвахь, гьациб кьукь айи, пуз –
мунуриин жвуван дамах улупуз!

Учвустаригъ дихъурчвуз
дустарра, душмнарра!
Садариз ад, садариз агь
туврава жвуван дару ниятну!

Диди сарин к1вакан хюл ктатура!
Тмунурин йигъар амси ап1ура!
Жарарра увуси гьаз ккундарвуз,
яв кьиматнан увуз гъадри хуз?


ОХ МОЙ ЯЗЫК
(Подстрочник)

Белому, говоришь, черноватый,
а черноватому – пёстрый.
Пёстрому, говоришь, беловатый –
хватит одурманит мою голову!

Все, проклятое, едят
тайком друг от друга.
Встречному сказать, что у меня ничего нет,
и по немного гордость свою на виду показать.

Все кайфуя живут,
как будто не заметно друг от друга
среди друзей чтоб сказать, как я кайфовал!
Превосходство своё показать.

Среди таких как вы находите
и друзья, и враги.
Одним – славу, а другим унижение
даёте не своим умом.

Это, одного сердце тает,
а другого – дни темнеет.
А почему всех, как самого, не любишь,
чтоб смог оценит и твой язык?!


Рецензии