Афiна



Хочу пізнати  я  образ Афіни –
З Давньої  Греції, з міфів богині.
Нам не  дістатись  Олімпу  вершини,
Величі , війн, перемог  незборимих.

Навіть не прагнемо зближення с ними –
Страшно під стрілами їх вогняними.
Просто цікавість, допитливість, пошук –
Треба знаннями  поповнити кошик!

Двері в легенди  відкриті  у світі,
Шлейфом яскравим  вони оповиті.
Зевсу і Гері, Ніке,  Аполлону
Вистачить слави і Посейдону!

Нам неможливо  життя їх збагнути,
Навіть вбрання їх  несила   вдягнути.
Прагнемо тільки пізнати їх кроки –
Щоби   надалі  життєві уроки,

Власні,  вивчати, багато читати,
Світ неосяжний в глибинах пізнати.
Так, поступово, збагачений досвід,
Висновків прагне здійснити і  досі.

Світлі відкриються грані кохання,
Віршів і музики -  їх написання.
Є  філософія – мудрість життєва.
Потяг до істини в кроках миттєвих!


                26.02.2018





Рецензии