Псалом 16. Неба вогню п сня

      Псалом 16. Неба вогню пісня

Керівнику хору: дай в духові,
не для хворих, от тут не до хворих!
Орем!
Поорем!!.. Хору!


Тут великомучениця Варвара...
Підуть! підуть гори,
з піснями йдуть гори — й хмари!..
Орем, ратаю, геж плугатарю!
Личенько біле святої Варвари —
дивиться! мало місця
пісням і пісні —
і йде Пісня! —
пісень — тож йдуть гори —
і за горами, люблячи, хмари! —
й я —
за Варварою —
Мойсеєм за хмарою — з головою
надхмарною...
зате бачу — гори...


Гори! перед мною ідучі і тепер
проводжаті...
я не гордий...
роздаю серафічні акорди...
люблю, Бог і вас це огорне,
пригорта...


При чім з Богом жарти?
вже не втримую  німого накалу—
оце мене і зашкалює:
сім царів унизу доладу —
пережив:
 ви
скажіте, що я не впаду;
живіше!
не впаду:
добрий і роздаю серафічні акорди:
води до земель гну:
як розбійника знав Бог — й пом’янув...

08.03.2001


Рецензии